Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Δύο χρόνια σε αδράνεια ασθενοφόρο στο Κ.Υ. Φαρκαδόνας



Για ένα φορείο, η δωρεά ενός συμπολίτη μας σκουριάζει κάτω από ένα υπόστεγο


Ο αγρότης συμπολίτης μας από τη Φαρκαδόνα, ο οποίος δεν βρίσκεται πια εν ζωή, όταν πριν δέκα χρόνια δώρισε ένα ασθενοφόρο στο Τοπικό Κέντρο Υγείας σίγουρα δεν είχε κατά βούληση ότι σήμερα θα βρισκόταν ανενεργό κάτω από ένα υπόστεγο να σκουριάζει από αδιαφορία. Παρά το γεγονός ότι συνεχώς επισημαίνεται η ανάγκη ενίσχυσης του στόλου των ασθενοφόρων στα κέντρα υγείας της περιφέρειας, το εν λόγω όχημα άμεσης βοήθειας, όπως μας κατήγγειλε συγγενικό πρόσωπο του δωρητή, περιμένει εδώ και δύο χρόνια υπομονετικά να τεθεί ξανά στην υπηρεσία των πολιτών χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα.

Δύο χρόνια αναμονής
Το θέμα τέθηκε από την «ΕΡΕΥΝΑ» στο διοικητή του νοσοκομείου κ. Γρηγόρη Βλαχάκη ο οποίος μας επιβεβαίωσε ότι το ασθενοφόρο που περιήλθε στην ιδιοκτησία του κέντρου υγείας δεν έχει κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα και μένει ανενεργό μόνο και μόνο γιατί πρέπει να εφοδιαστεί με σύγχρονο φορείο. Το κόστος…μηδαμινό μπροστά στις υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει.
Μετά από μια διετία και μόλις πριν δύο μήνες έγιναν τα πρώτα βήματα για να ενταχθεί ξανά το όχημα στις υπηρεσίες υγείας μιας και βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Χρειάστηκαν ωστόσο να μεσολαβήσουν πολλές διαμαρτυρίες τοπικών φορέων της Φαρκαδόνας, κατοίκων αλλά και συγγενών του δωρητή ώστε η κρατική μηχανή να «πάρει μπροστά» και να προχωρήσει τις διαδικασίες. Σύμφωνα με τον κ. Βλαχάκη το θέμα θα λυθεί άμεσα, ωστόσο παραμένει το ερώτημα της καθυστέρησης των διαδικασιών αφού δεν υπάρχει κάποιος προφανής λόγος.
Το γεγονός βέβαια ότι το ασθενοφόρο μένει ανενεργό για ένα φορείο που πρέπει να αλλάξει ώστε να ακολουθεί τα πιο σύγχρονα πρότυπα και όχι γιατί παρουσιάζει κάποια βλάβη, δείχνει ότι δυστυχώς για ακόμη μια φορά η γραφειοκρατία είναι υπέρ πάντων υπαίτια για όσα ταλαιπωρούν τους πολίτες αυτού του τόπου.


Η ΕΡΕΥΝΑ
Της ΕΛΕΝΗΣ ΧΟΛΕΒΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes