Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή Οιχαλίας

Σε μια συνολική κριτική της πολιτικής που ασκεί η δημοτική αρχή Οιχαλίας προέβη χθες ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κ. Οικονόμου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, πλαισιωμένος από συνεργάτες του.

Σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή Οιχαλίας

Σε μια συνολική κριτική της πολιτικής που ασκεί η δημοτική αρχή Οιχαλίας προέβη χθες ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Κ. Οικονόμου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, πλαισιωμένος από συνεργάτες του.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του δήμου Οιχαλίας στάθηκε στην εκτέλεση πολλών μικρών έργων τα οποία ο δήμαρχος αναθέτει «απευθείας και μεθοδευμένα σε ημετέρους τοπικούς εργολάβους. Οι διαγωνισμοί αποφεύγονται, οι κατατμήσεις κυριαρχούν και οι αστοχίες στην εκτέλεσή τους δεν επιτρέπουν στον κ. Ζιώγκο να τα παρουσιάσει δημοσίως και να κόψει…την κορδέλα αποπεράτωσής τους».

Για τα μεγάλα έργα όπως είναι το φράγμα Νεοχωρίτη και ο βιολογικός καθαρισμός ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι «προκύπτουν από κρατική χρηματοδότηση και απλώς γράφονται στις σελίδες του τοπικού Τύπου για εμπέδωση του αναγνωστικού κοινού».

Στο τομέα της ανάπτυξης αναφέρθηκε στη μη συζήτηση εδώ και χρόνια του θέματος δημιουργίας κτηνοτροφικού πάρκου στην περιοχή, στη μη πρόβλεψη για ενεργητική συμμετοχή του δήμου στο υπό σύσταση ΒΙ.ΠΑ. Φαρκαδόνας, όπως επίσης και στην εγκατάλειψη της ιδέας δημιουργίας μονάδας τυποποίησης αγροτικών προϊόντων.

Για το ζήτημα των βιομηχανικών σφαγείων «μίλησε για μέγα σκάνδαλο και για πλήρη εκχώρηση αντί πινακίου φακής σε ιδιώτες επιχειρηματίες».

Επίσης στάθηκε στην υπολειτουργία από πλευράς δήμου των προνοιακών δομών, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΑΠΗ, «Βοήθεια στο Σπίτι» κλπ.

Αναφερόμενος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος μίλησε για «απογύμνωση των ποταμιών από άμμο και δένδρα από πλευράς ιδιωτών εργολάβων», εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του στην ύπαρξη λατομείων υποστηρίζοντας ότι «η περιοχή μας είναι κορεσμένη».

Για μια ακόμη φορά στάθηκε στο θέμα των μεταδημοτεύσεων τις οποίες χαρακτήρισε «παράνομες»(για το θέμα υπάρχει νέο δικαστήριο αύριο στο Εφετείο Λάρισας) , ενώ στάθηκε και στο θέμα των δημοτικών οικοπέδων τα οποία όπως είπε «ο δήμαρχος παραχώρησε σε έχοντες και κατέχοντες της περιοχής».

Όσον αφορά τα οικονομικά της δημοτικής αρχής ανέφερε ότι «έξι χρόνια ο δήμος δεν έχει κάνει κανένα ταμειακό απολογισμό».

Κλείνοντας μίλησε και για την ύπαρξη «παράγκας» μεταξύ της δημοτικής αρχής και των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes