Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Διάρρηξη και κλοπή στο δημαρχείο Τρικάλων


Ένα ακόμη κρούσμα διάρρηξης και κλοπής σημειώθηκε στην πόλη των Τρικάλων, προκαλώντας ανησυχία στις αστυνομικές αρχές της περιοχής μας.
Στόχος αυτή τη φορά των άγνωστων «ποντικών» ήταν το δημαρχείο της πόλης όπου μπήκαν σήμερα τα ξημερώματα αφαιρώντας από χρηματοκιβώτιο το ποσό των 17.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο κτίριο του δήμου Τρικκαίων από ανασφάλιστο παράθυρο τις νυχτερινές ώρες και στη συνέχεια στο γραφείο όπου βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο. Όπως όλα δείχνουν, φαίνεται ότι γνώριζαν καλά τα κατατόπια στον πρώτο όροφο του δημαρχείου, αφού μετέφεραν το χρηματοκιβώτιο στις τουαλέτες που βρίσκονται σε μικρή απόσταση και εκεί το διέρρηξαν με τη χρήση τροχού.
Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τον πρώτο δημοτικό υπάλληλο που έφθασε στο δημαρχείο γύρω στις 6 το πρωί και αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων.
Σύμφωνα με τον ταμία του δήμου, Αντ. Ντόκα, στο εσωτερικό του χρηματοκιβωτίου βρίσκονταν το ποσό των 11.000 ευρώ από το ταμείο του δήμου και τα υπόλοιπα ήταν σε φακέλους ο ένας εκ των οποίων περιείχε 2.000 ευρώ με τα οποία θα εξοφλούνταν οι λογαριασμοί σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, στο δεύτερο υπήρχαν εντάλματα προπληρωμής για την εξόφληση προμηθειών του δήμου, ύψους 3.600 ευρώ ενώ στον τρίτο φάκελο βρίσκονταν το ποσό των 950-960 ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό που απέσπασαν οι άγνωστοι δράστες στα 17.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι δράστες μετέφεραν το χρηματοκιβώτιο στις τουαλέτες όπου δεν υπήρχε ρεύμα και για το λόγο αυτό πήραν μπαλατέζες από τα γύρω γραφεία προκειμένου να το ανοίξουν με «τροχό» σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας.
Το περιστατικό πιθανότατα σημειώθηκε μετά τις 2 το βράδυ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, Τ. Παζαΐτη, αφού ο ίδιος είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στο πάρκινγκ που βρίσκεται στο πίσω μέρος του δημαρχείου από όπου μπήκαν οι «ποντικοί» από όπου το πήρε μισή ώρα νωρίτερα.
Σε ότι αφορά τον αριθμό των δραστών, πιθανότατα ήταν δύο ή τρία άτομα γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να μεταφέρουν το χρηματοκιβώτιο και στο χώρο του δημαρχείου έμειναν, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, για περισσότερη από μια ώρα ώστε να το ανοίξουν και να αφαιρέσουν το περιεχόμενό του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes