Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Επεκτείνεται το δίκτυο οπτικών ινών



Σχολικές μονάδες και δημοτικοί χώροι θα συνδεθούν με το δίκτυο ΜΑΝ, ενώ η σχετική σύμβαση έρχεται προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο.
Σε νέα επέκταση του δικτύου οπτικών ινών θα προχωρήσει ο δήμος Τρικκαίων, ώστε να γίνει περισσότερο ελκυστικό για τους παρόχους.
Η σύναψης της σύμβασης με την εταιρεία Έρικσον Ελλάς Α.Ε. με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης έρχεται προς έγκριση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου.
Στο υπάρχον Μητροπολιτικό Δίκτυο θα προστεθούν επιπλέον 8 χλμ. και θα καλυφθούν σημεία του δημοσίου που είχαν μείνει απέξω στην πρώτη φάση, καθώς σημαντικές «εμπορικές διαδρομές» που δεν υπήρχαν στον αρχικό σχεδιασμό.

Συγκεκριμένα με το δίκτυο οπτικών ινών θα συνδεθούν το Μουσικό Σχολείο που βρίσκεται στον περιφερειακό του Ριζαριού, τα Τεχνικά Σχολεία στην Μπάρα καθώς επίσης το ΤΕΙ και το δημοτικό κολυμβητήριο, το ΤΕΕ στην Μετεώρων, το Μουσείο Κατσικογιάννη, ενώ θα επεκταθεί και προς την οδό Λαρίσης και συγκεκριμένα στην περιοχή που έχει χαρακτηριστεί ως Βιοτεχνικό Πάρκο.


Ο δήμος Τρικκαίων έχει υποβάλει σχετική αίτηση χρηματοδότησης για την επέκταση του ΜΑΝ Τρικάλων, συνολικού προϋπολογισμού 446.007,56 ευρώ, καθώς με απόφαση του υπουργείου, οι 73 δήμοι, μεταξύ των οποίων και τα Τρίκαλα, έχουν εγκαταστήσει σύγχρονα ευρυζωνικά δίκτυα μέσω του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν το υπάρχον δίκτυο.

Ο περιορισμός που υπάρχει σε ότι αφορά το εύρος της ανάπτυξης του ευρυζωνικού δικτύου, είναι ο προϋπολογισμός του έργου να μην ξεπερνά το 40% που δαπανήθηκε για το αρχικό δίκτυο.

Το φυσικό και οικονομικό αποτέλεσμα του έργου πρέπει να έχει υλοποιηθεί ως την ημερομηνία λήξης του αντίστοιχο άξονα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», η οποία είναι η 31η Δεκεμβρίου 2009.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes