Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Στα γυμνάσια θα μιλούν από φέτος και ισπανικά



Από τις πιο διαδεδομένες γλώσσες παγκοσμίως θεωρείται η ισπανική, την οποία μιλούν 400 εκ. άτομα. Από φέτος εισάγεται σε όλα τα γυμνάσια της χώρας και μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α΄ γυμνασίου θα κληθούν να επιλέξουν τη δεύτερη ξένη γλώσσα, που επιθυμούν να διδαχτούν.

Η επιλογή θα γίνει μεταξύ της της Γαλλικής, της Γερμανικής, της Ιταλικής και της Ισπανικής. Θέση στη δημόσια εκπαίδευση καταλαμβάνει από φέτος η Ισπανική, ως δεύτερη ξένη γλώσσα επιλογής, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να την εισαγάγει σε όλα τα γυμνάσια της χώρας. Εκπρόσωποι των συλλόγων καθηγητών Ισπανικών χαρακτηρίζουν αυξανόμενο το ενδιαφέρον των Ελλήνων για την Ισπανική Γλώσσα

υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας κατέχει, σε διεθνές επίπεδο, την πρώτη θέση συμμετοχής στις εξετάσεις των διπλωμάτων της Ισπανικής ως ξένης γλώσσας «DELE» του Ινστιτούτου Θερβάντες. Επίσης, έχει ενταχθεί στο Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας από το Νοέμβριο 2008.
Φέτος οι μαθητές της Α΄ τάξης του γυμνασίου, στο πλαίσιο της παράλληλης διδασκαλίας της δεύτερης ξένης γλώσσας, πρέπει να επιλέξουν τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχτούν μεταξύ της Γαλλικής, της Γερμανικής, της Ιταλικής ή της Ισπανικής Οι διευθυντές των σχολείων οφείλουν να ενημερώσουν τους γονείς αποστέλλοντας, μέσω των μαθητών της συγκεκριμένης τάξης, δηλώσεις προτίμησης. «Μετά την παραλαβή των δηλώσεων με την προτίμηση των μαθητών, σε συνεννόηση με τους συλλόγους των καθηγητών και τους σχολικούς συμβούλους, θα οργανώσουν τη λειτουργία της παράλληλης διδασκαλίας», σημειώνεται στην πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας. Μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου τα σχετικά αιτήματα πρέπει να προωθηθούν στα Γραφεία ή τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες θα εκδώσουν αποφάσεις λειτουργίας παράλληλων τμημάτων και θα αποστείλουν συγκεντρωτικούς πίνακες στο υπουργείο Παιδείας. Για τη δημιουργία τμήματος απαιτούνται τουλάχιστον 12 μαθητές, ενώ σε απομακρυσμένα γυμνάσια της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα ακόμη και με οκτώ παιδιά.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes