Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Η ζωή και το έργο του Τσιτσάνη σε δύο βιβλία


Δύο εξαιρετικά βιβλία που εμφανίζουν με κάθε λεπτομέρεια το σύνολο του έργου του Βασίλη Τσιτσάνη παρουσιάστηκαν σήμερα το βράδυ.

Αρκετός κόσμος έσπευσε στην αίθουσα του δημαρχείου για να παρακολουθήσει την εκδήλωση που διοργάνωσε το «Κέντρο Έρευνας-Μουσείο Τσιτσάνη», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 25 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου λαϊκού μας συνθέτη.

Τα δύο βιβλία των κ.κ. Ντίνου Χριστιανόπουλου και Θεόφιλου Αναστασίου με τίτλους «Ανθολογία τραγουδιών Βασ. Τσιτσάνη» και «Βασίλης Τσιτσάνης Άπαντα», αντίστοιχα, παρουσιάζουν σχεδόν ολόκληρο το σύνολο του έργου του Τσιτσάνη και παραθέτουν στον αναγνώστη στοιχεία μοναδικά, απόλυτα τεκμηριωμένα και χρήσιμα στους νεότερους που θέλουν να γνωρίσουν ή να μελετήσουν το έργο του.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχ. Ταμήλος αφού συνεχάρη τον κ. Χριστιανόπουλο υπογράμμισε: «πιστεύω ότι αυτοί που έχουν ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια με τον Βασίλη Τσιτσάνη θα βρουν σε αυτά τα δύο βιβλία πολλές πληροφορίες και λεπτομέρειες αναφορικά με άγνωστες πτυχές για το πώς γράφτηκαν τα τραγούδια, πότε ακριβώς, υπό ποιες συνθήκες καθώς και τα νοήματά τους.
Θεωρούμε τον κ. Χριστιανόπουλο φίλο της πόλεως γιατί εφόσον ήταν φίλος του Τσιτσάνη είναι αυτομάτως και φίλος των Τρικάλων, τον θεωρούμε λοιπόν δικό μας άνθρωπο και μαζί με τον κ. Αναστασίου πιστεύω ότι θα είναι μία σχέση αποδοτική για νέες εργασίες επάνω στον Τσιτσάνη που θα είμαστε χαρούμενοι ξανά να τις παρουσιάσουμε εδώ».

Ο Ντ. Χριστιανόπουλος από το 1993 και μετά ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με τον Βασίλη Τσιτσάνη και το βιβλίο του είναι μία ανθολογία από 180 τραγούδια του λαϊκού συνθέτη.


e-enimerosi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes