Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Ανοίγει η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων


Συνολικά 1.500 υποψήφιοι από το νομό μας οι περισσότεροι από τους οποίους θα διαγωνιστούν αύριο στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
Πρεμιέρα πανελληνίων εξετάσεων αύριο για περίπου 90.000 τελειόφοιτους και απόφοιτους των ημερήσιων Γενικών Λυκείων και των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, που διεκδικούν μια θέση στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Στο ρυθμό των εξετάσεων μπαίνουν από το νομό μας 1.468 υποφήφιοι, από τους οποίους οι 1.204 προέρχονται από τα Γενικά Λύκεια, οι 143 από τα ΕΠΑΛ και οι 122 είναι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών με το 10% για στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές, ΤΕΦΑΑ και Εμπορικό Ναυτικό ενώ οι 32 απόφοιτοι και τελειόφοιτοι των Εσπερινών ΤΕΕ ή των ημερήσιων ΤΕΕ έχουν ξεκινήσει από τις 5 Μαΐου.

Την πρώτη ημέρα οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας (περιλαμβάνεται η Έκθεση). Η εξέταση κάθε μαθήματος διαρκεί τρεις ώρες και θα ξεκινήσει στις 8.30 το πρωί, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα μισή ώρα νωρίτερα.

Αυτό το πρώτο μάθημα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό από πολλούς υποψήφιους, αν και φέτος για πρώτη φορά μειώθηκαν οι βαθμοί για την έκθεση, που συμπεριλαμβάνεται στην εξέταση του μαθήματος. Η υψηλή, πάντως, βαθμολογία στο συγκεκριμένο μάθημα, εκτιμάται ως κλειδί για πολλές σχολές των Πανεπιστημίων.
Εν τω μεταξύ, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Αρ. Χαδούλης, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Κατανοούμε την αγωνία των μαθητών, αλλά και των γονιών τους, την εσωτερική δύναμη, το ψυχικό σθένος, το πείσμα και την αποφασιστικότητα, που χρειάζεται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, καθώς οι περισσότεροι από εμάς υπήρξαμε υποψήφιοι για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων και εκφράζω τη σιγουριά μου ότι όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή και η αδιάβλητη διαδικασία τους, τιμώντας τις αρχές του εκπαιδευτικού λειτουργήματος και τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας που μας εμπιστεύεται».

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Παιδείας λαμβάνει αυστηρά μέτρα για όλη τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων, προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes