Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Πορείες μαθητών σε Καλαμπάκα, Πύλη, Φαρκαδόνα και Οιχαλία

Πορείες μαθητών σε Καλαμπάκα, Πύλη, Φαρκαδόνα και Οιχαλία

Άμεση ήταν η αντίδραση της μαθητιώσας νεολαίας των γυμνασίων και λυκείων της περιφέρειας του νομού μας για το θάνατο του 15χρονου μαθητή από την Αθήνα, ο οποίος έχασε τη ζωή του από πυρά ειδικού φρουρού.

Στην Καλαμπάκα, οι μαθητές του Ενιαίου Λυκείου και του ΕΠΑΛ συγκεντρώθηκαν έξω από το ξενοδοχείο «Διβάνη» και σχηματίζοντας πορεία κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο όπου και επέδωσαν ψήφισμα στο δήμαρχο, Β. Μπουτίνα, ο οποίος τους συνεχάρη για την ειρηνική διαδήλωση. Ωστόσο, η παρουσία ενός περιπολικού στη διάρκεια της πορείας προς το δημαρχείο όξυνε τα πνεύματα των μαθητών που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά της αστυνομίας, όταν έφθασαν έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Ειρηνική ήταν η διαμαρτυρία των μαθητών και στην Πύλη, όπου με πορεία στον κεντρικό δρόμο της κωμόπολης εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για τη δολοφονία του 15χρονου συμμαθητή τους. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία των μαθητών επισκέφθηκε τον δήμαρχο, Κ. Κουφογάζο στον οποίο και μετέφερε την οργή τους για το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε το Σάββατο στα Εξάρχεια.

Με αφορμή την εν ψυχρώ δολοφονία του συμμαθητή τους Αλέξη από όργανα της ειδικής φρουράς, όπως σημειώνουν στο ψήφισμά τους οι μαθητές του Γενικού Λυκείου, του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας, πραγματοποίησαν, επίσης, πορεία με κατάληξη το δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με το δήμαρχο, Χρ. Τόλιο.

«Θεωρήσαμε πως είναι ηθική υποχρέωσή μας να προβάλλουμε την αντίθεσή μας προς την εγκληματική συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών που πληρώνονται από τους γονείς μας για να μας προστατεύουν και να διαφυλάσσουν την ασφάλεια και την τάξη», αναφέρεται στο ίδιο ψήφισμα.

Από την πλευρά του ο κ. Τόλιος δήλωσε αλληλέγγυος τονίζοντας παράλληλα ότι «η άμεση απόδοση ευθυνών θα ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών και ελπίζουμε να μην πυροβοληθεί ο Αλέξανδρος και άλλες φορές με τις προσπάθειες κάποιων να αποδώσουν χαρακτηρισμούς και ευθύνες εκεί που δεν πρέπει».

Πορεία διαμαρτυρίας είχαμε και στην Οιχαλία από τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου με κατεύθυνση το δημαρχείο, όπου συναντήθηκαν με το δήμαρχο, Θαν. Ζιώγκο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΧΑΛΙΑ ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes