Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Περίσσευε χθες το πρωί η απόγνωση στα πρόσωπα των αγροτών και των κτηνοτρόφων της Οιχαλίας και της Φαρκαδόνας.
Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε μεγάλης έκτασης ζημιές και προβλήματα στο φυτικό και το ζωικό κεφάλαιο.
Πλημμυρισμένες σταβλικές εγκαταστάσεις, νεκρά ζώα, πλημμυρισμένα χωράφια με βαμβάκια, τριφύλλια και καλαμπόκια λίγο πριν την συγκομιδή.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αγροτών στην Φαρκαδόνα πλημμύρισαν 4.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων. Ίδιο περίπου το μέγεθος και στις περιοχές της Οιχαλίας με επίκεντρο τον Κλοκοτό και το Πετρωτό.
Καταστροφή και στους μελισσοπαραγωγούς, όπου κυψέλες παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά των χειμάρρων.
Η στάθμη των νερών στους ποταμούς Αχλαδοχωρίτη και Νεοχωρίτη ανέβηκε επικίνδυνα. Χείμαρροι και κανάλια ξεχείλισαν με αποτέλεσμα να πλημμυρήσουν χωράφια. Κι όπου δεν υπήρχαν κανάλια, ο όγκος του νερού ήταν τόσο μεγάλος που βούρκωσε τον κάμπο.
Στην περιοχή του δ.δ. Κλοκοτού οι αγρότες παρατηρούσαν απελπισμένοι το ποτάμι να μεταφέρει κυψέλες, αγροτικά εργαλεία και αντικείμενα που δεν πρόλαβαν να περισυλλέξουν από το χωράφια.
Στην περιοχή του Γριζάνου αρκετά ζώα πνίγηκαν από τα νερά που κάλυψαν στάβλους. Άλλοι κτηνοτρόφοι στην περιοχή της Κρήνης εγκλωβίστηκαν στις εγκαταστάσεις, παρατηρώντας τα ζώα να βρισκόταν μέσα σε λίμνες νερών.
Φόβοι μέχρι και χθες το βράδυ εκφραζόταν για την κάθοδο νερών από τον Πηνειό ποταμό που σε περίπτωση υπερχείλισης θα δημιουργούσε σοβαρότερες ζημιές.
Πλέον αγρότες και κτηνοτρόφοι ζητούν τη στήριξη της Πολιτείας, καθώς και την άμεση εκτίμηση των ζημιών.

Η ΕΡΕΥΝΑ 12 Σεπτεμβρίου 2010

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes