Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΟΙΧΑΛΙΑ: ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ…ΑΛΛΑ ..ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΛΙΜΝΕΣ !!!

«Εδώ είναι Βαλκάνια , δεν είναι παίξε, γέλασε!» Δ. Σαββόπουλος
Έτσι αγαπητοί επισκέπτες θα σας υποδεχθεί η Ομηρική Οιχαλία, αν και όταν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε, μια βροχερή ημέρα, οποιασδήποτε εποχής!

Όχι δεν είναι το πολυδιαφημισμένο «Φράγμα» ! Πως το σκεφτήκατε Είναι ο ανισόπεδος κόμβος της Οιχαλίας !

Καλά, όταν γίνονταν αυτό το έργο , η Δημοτική «αρχή» που ήταν; Υπήρχε;

Και όμως, ακριβώς δίπλα είναι το λιβάδι ,τουλάχιστον δεν μπορούν, έστω και τώρα, να ανοίξουν ένα φρεάτιο να φεύγει το νερό της «Τεχνητής Λίμνης», που σχηματίζεται εκεί;
Φυσικά αυτή θα είναι η πρώτη έκπληξη οι υπόλοιπες , όπως π.χ το γκαπ-γκουπ, γκαπ-γκουπ της Γέφυρας του Κουράλιου ποταμού, τα πετροφραγμένα πάρκα, τα οικόπεδα σκουπιδότοπος κ.ά θα ακολουθήσουν.

Η ερώτησή μας είναι απλή.

Η Οιχαλία έχει Δημοτική αρχή, που να ασχολείται και με τα προβλήματά της ;

Εμάς, ας μας επιτρέψετε να αμφιβάλλουμε.

Αν πράγματι είχε Αρχή δε θα είχαμε σήμερα Φράγμα στον Κουράλιο Ποταμό; Δε θα υπήρχαν δρόμοι και υδρευτικό δίκτυο στα οικόπεδα, που «πούλησε» ο δήμος, με τον, γνωστό στους Οιχαλιείς και όχι μόνον στους Οιχαλιείς, τρόπο που τα «έδωσε»;

Αλήθεια τα χρήματα, που εισέπραξε από την πώληση, για ποιο λόγο εισπράχτηκαν; Δεν εισπράχτηκαν, για την υποδομή της επέκτασης της πόλης; Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων γνωρίζουν αν δόθηκαν από το κράτος και άλλα χρηματικά ποσά, για την επέκταση; Αν ναι, πόσα και που διατέθηκαν;


Ωραία ! Πρώτα ήταν οι «επικίνδυνες λίμνες» στην είσοδο της Οιχαλίας. Ύστερα εκείνο το άκρως επικίνδυνο, για την Υγεία ,θέαμα με τα πεταμένα νεκρά ζώα και τα εντόσθια- υπολείμματα ζώων.

Τα πετρόφραχτα-παρατημένα Πάρκα, η Γέφυρα του γκάπα-γκούπα, γκάπα-γκούπα, οι 15 επιχειρήσεις, που έκλεισαν τα Πέτρινα Χρόνια.

Οι κοινοτικές εκτάσεις, που ξεπουλήθηκαν ή χαρίστηκαν ,σε ανθρώπους, που δεν έχουν καμιά σχέση με την Οιχαλία.

Τα Σχολεία, που υποβαθμίστηκαν, οι δημόσιες υπηρεσίας, που έφυγαν χωρίς επιστροφή και εκείνες, που δεν ήρθαν ποτέ….!!

2. Οι κάθε είδους και γούστου Παράνομες Αμμοληψίες. Οι Οικονομικές Αδιαφανείς Πρακτικές, οι κάθε είδους καταγγελίες για Πολυποίκιλες Παρανομίες , που μας ρεζίλεψαν στο πανελλήνιο. Οι καταγγελίες για Φασιστικές Πρακτικές και Κομματικές ή Αδιαφανείς Ενέργειες .

Η ανυπαρξία και η έλλειψη φαντασίας και διορατικότητας, σε προτάσεις ανάπτυξης και αναβάθμισης της περιοχής , δείχνουν ποιοι και πως έφτασαν την Οιχαλία και την ευρύτερη περιοχή στο τέλμα, για πρώτη φορά από το 1912!!!

Είμαστε δυστυχώς στο χείλος της καταστροφής. Είμαστε ένα βήμα πριν από τον αφανισμό μας !!!

Αυτοί όμως το χαβά τους, ασχολούνται με «τις βραζιλιάνες» και το καρναβάλι.

Με αυτά ασχολείται ακόμα η «αρχή» του Δήμου , ο «καρνάβαλος» της Οιχαλίας», όπως σωστά την χαρακτήρισε ,ένας προβληματισμένος κάτοικος της πολίχνης μας.

Αυτοί οι ανεπαρκείς, οι ακατάλληλοι, οι αδρανείς , οι ανύπαρκτοι βύθισαν και βυθίζουν καθημερινά την περιοχή της Οιχαλίας .

Χρόνια πριν, τους στείλαμε την πρόταση μας, (μία από τις πολλές) , για ένα οικιστικό σύνολο στους Γεωργανάδες,( καταχωρήθηκε στο Δήμο με Αριθ. Πρωτ: 343/ 9-2-1999 και 1704/7-4-2005), ώστε να γίνει κέντρο Δήμου στο Μέλλον , το οποίο Μέλλον ,είναι πλέον Παρόν με τον «Καλλικράτη». Αλλά αυτοί, τότε, ασχολούνταν με τις Δίκες και Δίκες και άλλα θλιβερά…

Εξ αιτίας των η Οιχαλία σήμερα, δυστυχώς, γκρεμίζεται.

Όμως, ελπίζουμε, δε θα προλάβουν να μας εξαφανίσουν, γιατί οι Οιχαλιείς έχουν υπογράψει και δεν παίρνουν πίσω την υπογραφή τους:

«Τους Αλλάζουμε και δε Βουλιάζουμε»..!

Ιωάννης Ρίζος
κ.π Δ/ντής Σχολείου- Συγγραφέας
Μέλος Ν.Ε. Τρικάλων
Υπεύθυνος Τομέων Παιδείας και Ετεροδημοτών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes