Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Τρικαλινών αγροτών στις 16 Νοεμβρίου



Την πρώτη κινητοποίηση μετά τις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου διοργανώνει η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» αφού, όπως τονίστηκε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, τα προβλήματα του κλάδου είναι διαχρονικά και ως εκ τούτου γνωστά στη σημερινή κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Απ. Θωμόπουλος, δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν πίστωση χρόνου στη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στις 16 Νοεμβρίου θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Τα προβλήματα για την μικρομεσαία αγροτιά, τόνισε ο κ. Θωμόπουλος παραμένουν και οξύνονται και απηύθυνε κάλεσμα στους Τρικαλινούς αγρότες να συμμετέχουν μαζικά στην επόμενη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Επίσης, σημείωσε ο κ. Θωμόπουλος, «έχουμε δραματική μείωση και εξευτελιστικές τιμές σε όλα τα προϊόντα και ραγδαία αύξηση του κόστους παραγωγής. Παραδοσιακές καλλιέργειες σβήνουν και εγκαταλείπονται. Καμιά πίστωση χρόνου δεν μπορεί να δοθεί στη νέα κυβέρνηση. Τα προβλήματα τα γνώριζε και τα γνωρίζει. Άλλωστε η εφαρμοζόμενη ΚΑΠ έχει την υπογραφή της.

Για την Ομοσπονδία μας τη γραμμή άμυνας αποτελεί το τρίπτυχο, προστασία εγχώριας παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές και επιδοτήσεις και μείωση του κόστους παραγωγής».

Τέλος, να αναφέρουμε ότι το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε όλους τους δήμους του νομού προκειμένου να ενημερωθούν οι αγρότες για την υπάρχουσα κατάσταση με στόχο να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση της 16ης Νοεμβρίου. Η αρχή θα γίνει από τους δήμους Εστιαιώτιδας και Φαρκαδόνας την ερχόμενη Παρασκευή, στις 9 Νοεμβρίου μέλη του Δ.Σ. της «Άνοιξης» θα επισκεφθούν την Οιχαλία, στις 10 του μήνα τον Παλαιόπυργο, στις 11 Νοεμβρίου τους Ταξιάρχες, στις 12 το Μικρό Κεφαλόβρυσο και τη Βασιλική και στις 13 Νοεμβρίου το Βαλτινό, ενώ τις επόμενες ημέρες θα προγραμματιστούν επισκέψεις και στους υπόλοιπους δήμους.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes