Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Κάτι αρχίζει να κινείται στο ΒΙ.ΠΑ. Φαρκαδόνας


Μετά από μια περίοδο έντονης αβεβαιότητας, σχετικά με την τύχη του έργου, τις επόμενες ημέρες δρομολογούνται εξελίξεις σχετικά με το Βιομηχανικό Πάρκο Φαρκαδόνας.

Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι «τρέχει» η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αγορά πολεοδομημένης γης με χρήση βιομηχανική και επιχειρηματική, αλλά και συμμετοχής στο φορέα που έχει ιδρυθεί. Επίσης όλο αυτό το διάστημα όποιος το επιθυμούσε μπορούσε να συμμετάσχει στην κατασκευή του έργου μαζί με την ΒΙ.ΠΑ.ΦΑ. Α.Ε., ή να αναλάβει μόνος του την υλοποίηση του έργου.
Τα αποτελέσματα αυτής της μέτρησης θα ανακοινωθούν ουσιαστικά στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας από τον δήμαρχο Φαρκαδόνας κ. Χρ. Τόλιο, προς τα μέλη.
Αυτή αναμένεται να διεξαχθεί το επόμενο διάστημα και σίγουρα πριν το Πάσχα και μέσω του ενδιαφέροντος που θα έχει εκδηλωθεί θα καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις για να δρομολογηθεί η υλοποίηση του έργου.
Ο ίδιος ο δήμαρχος σε δηλώσεις του προς την «Ε» υποστήριξε πως πράγματι υπάρχει ενδιαφέρον από τις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο εγχείρημα και τα μηνύματα που έρχονται είναι ενθαρρυντικά. Ωστόσο δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες προτού συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο και γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.
Να θυμίσουμε ότι το Βιομηχανικό Πάρκο θα εγκατασταθεί σε δημοτική έκταση 902 στρεμμάτων, πλησίον του οικισμού της Φαρκαδόνας. Η έκταση εφάπτεται της εθνικής οδού Λάρισας -Τρικάλων και απέχει 21 χιλιόμετρα από τα Τρίκαλα και 29 χιλιόμετρα από την Λάρισα, σε ένα κομβικό σημείο για τους δύο νομούς.
Δεδομένου ότι το Γʼ ΚΠΣ έχει ολοκληρωθεί προβλέπεται η ένταξή του στο Π.Ε.Π. Θεσσαλίας (ΕΣΠΑ 2007-2013) σε ένα έργο που είναι ώριμο, μιας οι μελέτες του έχουν ολοκληρωθεί.
Στο ΒΙ.ΠΑ. θα επιτραπεί η εγκατάσταση μονάδων χαμηλής και μέσης όχλησης και όλες οι άλλες δραστηριότητες (εμπορικές αποθήκες κτ.λ.), ενώ η εγκατάσταση των επιχειρήσεων ενισχύεται με επιπλέον ποσοστό 5% πέραν του ποσοστού που προβλέπει ο Αναπτυξιακός Νόμος 3299/2004 για την Θεσσαλία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes