Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

"Πράσινο φως" στη Φαρκαδόνα για τα έργα του ΕΣΠΑ


Με απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο δήμος Φαρκαδόνας απέκτησε τη διαχειριστική επάρκεια και θα μπορεί να υλοποιήσει μελέτες κει έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ.

Το “πράσινο φως” για τη διαχειριστική επάρκεια του δήμου Φαρκαδόνας άναψε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο δήμος Φαρκαδόνας θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει έργα και δράσεις μέσα από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ 2007-2013, ενώ ο σχεδιασμός, εγκατάσταση και εφαρμογή του συστήματος διαχειριστικής επάρκειας έγινε με την υποστήριξη της ΚΕΝΑΚΑΠ Α.Ε. Ειδικότερα, το σύστημα διαχειριστικής επάρκειας του δήμου Φαρκαδόνας, σχεδιάστηκε με στόχο την εκ των προτέρων εξασφάλιση ότι ο φορέας είναι σε θέση να αναλάβει την εκτέλεση έργων, αφού διαθέτει κατά τεκμήριο τη διαχειριστική ικανότητα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του δήμου Φαρκαδόνας, το σύστημα Διαχείρισης Έργων που εφαρμόζει αποτελείται από τεκμηριωμένες διαδικασίες που αφορούν: τον προγραμματισμό και την ωρίμανση έργων, τη διενέργεια διαγωνισμών και την ανάθεση συμβάσεων, την παρακολούθηση των έργων και την πιστοποίηση φυσικού αντικειμένου, την οικονομική διαχείριση και την επικαιροποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας.

Το σύστημα, καλύπτει πλήρως τις κατευθυντήριες απαιτήσεις του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σχετικά με το μεταβατικό σύστημα επιβεβαίωσης, καθώς και το πλαίσιο απαιτήσεων για το ελληνικό πρότυπο/τεχνική προδιαγραφή που θα εφαρμοσθεί από τα μέσα του τρέχοντος έτους.

Επιπλέον, η εφαρμογή του συστήματος αναμένεται να έχει αντίκτυπο και στη λειτουργία του δήμου, δεδομένου ότι τροποποιήθηκε το λειτουργικό οργανόγραμμα του Δήμου, με παράλληλη κατανομή αρμοδιοτήτων και καθηκόντων στο στελεχιακό του δυναμικό.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αξιολόγησης του συστήματος και την έκδοση της επιβεβαίωσης της διαχειριστικής επάρκειας από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο δήμος μπορεί να διεκδικήσει τόσο έργα με τεχνικό αντικείμενο (δημόσια έργα υποδομής), όσο κι έργα χωρίς αντικείμενο (μελέτες, προμήθειες), ενώ στο άμεσο μέλλον αναμένεται να επιβεβαιωθεί και η διαχειριστική του επάρκεια ως προς την διεκδίκηση κι υλοποίηση ειδικών δράσεων κοινωνικού περιεχομένου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | coupon codes